Open Vld kiest nieuwe voorzitter op 8 maart

 
Om de Vlaamse en de Europese verkiezingen grondig te kunnen voorbereiden, heeft het Open Vld-partijbestuur op maandag, 28 januari, beslist om zowel de voorzitters ľals de bestuursverkiezingen te vervroegen.
 
Zo vinden de bestuursverkiezingen plaats op zaterdag 27 september. Zaterdag 8 maart kiezen de leden al een nieuwe partijvoorzitter.
 

I.Hoe, waar en wanneer stemmen voor een nieuwe voorzitter?

 

U kan uw stem voor de nationale voorzittersverkiezingen uitbrengen tussen zaterdag 1 maart 2008 om 16u en zaterdag 8 maart 2008 om 16u. Dat kan op verschillende manieren:

 

1. Via internet

U kan vanaf 1 maart elektronisch uw stem uitbrengen door een link op de Open Vld-website aan te klikken. Welke link dit precies is, delen we u zaterdag 1 maart hier mee.

 

2. Telefonisch

U kan ook bellen naar de kantoren van gerechtsdeurwaarder Marc Brackeva op het nummer 03/218.28.04. Zijn medewerkers brengen dan voor u een elektronische stem uit. Uiteraard blijft uw anonimiteit hierbij gewaarborgd: de operator geeft enkel uw lidnummer, pincode en de stem van uw keuze, elektronisch in.

 

3. Ter plaatse

Op zaterdag 8 maart 2008, tussen 10 en 12u, kan u terecht bij een 100-tal Open Vld-afdelingen waar u een stemcomputer ter beschikking wordt gesteld. U mag in eerder welke afdeling gaan stemmen. Indien u dat wil, kunnen medewerkers desnoods helpen bij het uitbrengen van uw stem. Zij kunnen echter enkel inloggen en moeten u zelf uw keuze laten aanduiden, zonder dat zij meekijken. Klik hier voor de lijst van de beschikbare afdelingen.

 

 

II.Hoe verneemt u het resultaat?

Op 8 maart om 16u, wanneer de stemming is afgesloten, zal de deurwaarder, na controle, het resultaat publiek bekendmaken op het partijhoofdkwartier (Melsensstraat 34 in Brussel)

  

III.Problemen?

Voor dringende technische problemen bij het stemmen kan u van 1 tot en met 8 maart, 24u op 24u, terecht bij de Blauwe Lijn op het Open Vld-secretariaat via het nummer 02/549.00.00. Verder kan u steeds mailen naar voorzittersverkiezingen@openvld.be